2015. február 11., szerda

Kutya hideg van Székelyföldön

Beigazolódott a román meteorológusok jóslata: az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közölt adatok szerint a Kovászna megyei Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb hőmérsékleti értéket szerda reggel. 


A „kis Szibériának” is nevezett, román többségű székelyföldi kisváros volt az ország hideg pólusa: a helyi meteorológiai állomás szolgálatos munkatársa mínusz 26 Celsius fokot jelentett.

Bodzafordulón egyik napról a másikra 18 fokot zuhant a hőmérséklet! Románia egész területén rendkívül hideg volt a reggeli órákban: Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban -23, Kézdivásárhelyen -21, Maroshévíz -19, Sepsiszentgyörgyön -18 fokot mértek a meteorológusok.

További hőmérsékleti adatok: Brassó -17, Székelyudvarhely és Marosvásárhely -15, Kolozsvár -6. Bukarestben -11 fok volt.

időjárás, fagy, hideg, Bodzaforduló, Románia, hideg, Székelyföld,
Románia fagytérképe. Forrás: ANM
A hideg csak némileg enyhül napközben. Székelyföldön a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek is mínusz 9 és plusz 1-2 fok körül alakulnak. Hideg lesz holnap is, az előrejelzés szerint hétvégére vérható lassú, fokozatos felmelegedés.

* A fenti értékek a romániai Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) honlapján közzétett nyolc órai méréseket tükrözik. 7:30-kor Bodzafordulón -27 fokot mértek. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.