2015. február 13., péntek

Ilyen volt a bécsi Operabál

Ausztria legjelentősebb társasági eseménye különleges hangulatával vitathatatlan csúcsát képezi a bécsi báli szezonnak.


bécsi operabál, Johann Strauss, Elisabetta Canalis, Carlos Álvarez, Csárdáskirálynő, Kálmán Imre, Kék Duna keringő,
Első bálozók megkezdik nyitótáncukat. Fotó: Herbert Neubauer/EPA A képre kattintva galéria nyílik!
A hatalmas nemzetközi médiafigyelem mellet zajló, hírességek - politikusok és művészek - egész seregét vonzó egyedülálló esemény miatt az Operaházat egyetlen éjszakára a világ leggyönyörűbb báltermévé építik át.

Több mint 5100 vendég mulatott


Az Operabál nemzetközi sztárvendége Carlos Álvarez volt. A spanyol bariton Mozart Don Giovanni című operájából adott elő részleteket.

Az Operaház művészei közül az orosz szopránénekesnő, Aida Garifullina, és az ukrán származású Olga Bezsmertna énekelt. A fellépő táncművészek Johann Strauss Császárkeringőjét, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét, Eduard Strauss polkáját, valamint a Kék Duna keringőt adták elő.

Richard Lugner milliomos osztrák építési vállalkozó idén a 36 éves Elisabetta Canalis olasz modellt és színésznőt hívta meg társaságába. A modell interjúkat adott és táncolt is vendéglátójával.

bécsi operabál, Johann Strauss, Elisabetta Canalis, Carlos Álvarez, Csárdáskirálynő, Kálmán Imre, Kék Duna keringő, Richard Lugner
A fotósok örömére „véletlenül” félrecsúszott a Vivienne Westwood által tervezett ruha felsőrésze. Fotó: Georg Hocmuth/EPA A képre kattintva galéria nyílik!
Péntek reggel már ötszázan dolgoztak azon, hogy visszaálljon a rend az Operaházban, szombaton ugyanis már a megszokott műsorrend szerint tartják meg az előadásokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI