2015. február 24., kedd

Felgyújtották a református lelkészi hivatalt Nagyenyeden

Február 12-én este betörtek a nagyenyedi református templom lelkészi hivatalába - közölte honlapján az Erdélyi Református Egyházkerület.


vandalizmus, bűncselekmény, Nagyenyed, gyújtogatás, Erdélyi Református Egyházkerület, református egyház, lelkészi hivatal
A hivatalban lévő értékek egy része megsemmisült. Fotó: ERE
A jelek szerint pénzt akartak elvinni a helységből, feldúlták a hivatalt, feltörték a perselyeket, majd felgyújtották a termet.

A gyújtogatás a kora esti órákban történt; a tűzben megsemmisültek a hivatalban tárolt lexikonok, szakkönyvek és a palást is. A levéltár ugyanakkor nem sérült.

Tóth Tibor lelkipásztor szerint újra kell vakolni a termet, amely hosszas munka lesz, hiszen egy régi épületről van szó, amelyben csak speciális vakolattal szabad dolgozni. Ugyanakkor ki kell cserélni a padlót, az ajtókat, de az anyagi károk mellett odaveszett a lelkipásztor minden jegyzete, lelkipásztori munkájának írott emlékei, amelyeket nem lehet anyagiakban mérni.

A gyülekezet már elkezdte közmunkával kitakarítani a termet. Ugyanebben az épületrészben van a gyülekezeti terem is, amely szintén kormos és jelenleg használhatatlan a tűz miatt.

Az épületrész javítását elkezdték, jelenleg az árajánlatokat várják a különböző munkálatokra, valamint a biztosító is fel kell mérje, hogy mekkora az anyagi kár, amelyet kifizet az egyházközségnek.

Az egyházközség szívesen fogad anyagi támogatást, ugyanakkor arra kérjük a lelkipásztorokat, hogy segítsenek Tóth Tibor lelkipásztornak abban is, hogy a könyvtárat legalább részben helyreállítsa.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.