2015. február 22., vasárnap

Elvesztette a kétharmadot a Fidesz

Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében vasárnap időközi választást tartottak, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.


időközi választások, Veszprém, Kész Zoltán, Fidesz, Fidesz-KDNP, kétharmad, Navracsics Tibor,

A választást Kész Zoltán, több baloldali párt és civil szervezet által támogatott jelölt nyerte, ő foglalhatja el Navracsics helyét a parlamentben, ami azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek nincs többé kétharmados többsége az Országgyűlésben.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint a szavazatok mintegy 99 százalékának összeszámolását követően a voksolás eredménye a következő:
  1. Kész Zoltán (független) 42,66%
  2. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) 33,64%
  3. Varga-Damm Andrea (Jobbik) 14,14%
  4. Gertsmár Ferenc (LMP) 4,57%

Veszprém, a királynék és józan ész városa


A veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt, megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzása a parlamentben - jelentette ki a győztes vasárnapi sajtótájékoztatóján.


Kész Zoltán úgy fogalmazott, hogy Veszprém eddig a királynék városaként volt ismert, mostantól „a józan ész városa”. A veszprémiek sárga lapot adtak a kormánynak, megüzenték, hogy nem fogadják el „az ország kirablását, a felelősségre vonás nélküli állami bűnözést, sok millió ember elszegényítését”.

„Érzem a felelősséget, a hatalom igazi kritikusa leszek” - jelentette ki Kész Zoltán a sajtótájékoztatón. „Megvan az erőnk ahhoz, hogy megváltoztassuk az országot”, hozzátéve, a veszprémi választók megmutatták Magyarországnak, hogy nem kell félni.

Erős gazdaság teremthet erős nemzetet, ehhez pedig demokrácia és szabadság kell - mondta.

Elmondta azt is, hogy telefonon gratulált neki Navracsics Tibor és Némedi Lajos, a Fidesz-KDNP jelöltje, és arról egyeztettek: közösen fognak tenni azért, hogy a veszprémi választási körzethez tartozó 25 település prosperáljon a jövőben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI