2015. február 4., szerda

Csőd szélén Kolozsvár emblematikus csapata

A Kolozsvári Bíróság fizetésképtelenné nyilvánította és csődvédelem alá helyezte a kolozsvári CFR labdarúgócsapatot működtető CFR 1907 Cluj részvénytársaságot. 


futball, Kolozsvári CFR, Pászkány Árpád, román foci, csődeljárás, román labdarúgó szövetség, FRF, CFR 1907 Cluj,
Teljesen a feje tetejére állt a szebb napokat is megélt futballcsapat
A bíróság csődbiztost jelölt ki a klub mellé, hogy irányításával a CFR megpróbálja elkerülni a csődöt.

A klubnál 2014 elején jelentkeztek az anyagi gondok, azt követően, hogy Pászkány Árpád kolozsvári magyar üzletember átadta a klubban birtokolt többségi részvénycsomagját egy kolozsvári befektetőcsoportnak. Az új befektetők azt vállalták, hogy tíz évig működtetik a klubot.
Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR részvényeit. A csapat akkor a harmadosztályban játszott. A klub nevébe ezután került bele az 1907-es évszám, mely arra utalt, hogy a CFR az 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas utódjának tekinti magát. 
A csapat 2004-től szerepelt az Liga 1-ben, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. Legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.
A 2014-2015-ös bajnoki idényt Vasile Miriuță irányításával kezdte a csapat. Anyagi nehézségei miatt azonban sok értékes játékosától, és - a Győrbe távozott - Miriutától is meg kellett válnia. Ennek ellenére a kolozsvári klub a második helyen zárta a bajnokság őszi idényét, kilenc ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a listavezető bukaresti Steaua.

A Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szerdán 24 pont levonásával büntette a klubot, amiért elmulasztotta kifizetni öt játékosa felé felhalmozott tartozásait. A klub a kiszabott határidő elteltével sem fizetett, és nem is támadta meg a sportbíróságon a fizetési felszólítást. A pontlevonást erre az esetre az FRF szabályzata írja elő. Ezzel a CFR a Liga 1 utolsó helyére került.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Mediafax
A kép forrása: CFR 1907 Cluj