2015. február 5., csütörtök

Borbély Lászlóra vadászik a DNA

Bűnvádi eljárás lefolytatásához kérte a képviselőház hozzájárulását a román Korrupcióellenes Ügyészség csütörtökön Borbély László ügyében.


korrupció, Borbély László, RMDSZ, Románia, DNA, igazságszolgáltatás,
Borbély László. Forrás: Digi24
A volt környezetvédelmi minisztert többrendbeli befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak.

A DNA januárban közölte, hogy újrakezdi a vizsgálatot az RMDSZ politikai alelnöki tisztségét is betöltő politikus ellen, kinek ügyét tavaly vádemelés nélkül lezárták. 

A DNA 2012 áprilisában már megpróbált bűnvádi eljárást indítani Borbély László ellen, de ahhoz nem járult hozzá a bukaresti képviselőház, amelynek az RMDSZ politikusa jelenleg is tagja.

Borbély Lászlót azzal gyanúsították, hogy 2011-ben egyik miniszteri tanácsosa közvetítésével csaknem 200 ezer lej értékben fogadott el lakásfelújításban megnyilvánuló ajándékot két üzletembertől, akik előnyös állami szerződéseket kaptak a minisztérium alárendeltségében működő vízügyi hatóságtól.

Borbély ártatlannak vallotta magát, de lemondott miniszteri tisztségéről, hogy a gyanú ne árnyékolja be a kormány tevékenységét. Az ügy másik három gyanúsítottja ellen 2014 januárjában ellen vádat emelt a DNA a Szatmár megyei törvényszéken: ítélet még nem született.

Korrupció a köbön


A vádhatóság az akkori két korrupciógyanút most egy harmadikkal egészítette ki, és újabb kiadatási kérelmet intézett a képviselőházhoz. A DNA közleménye szerint Borbély László 2011-ben környezetvédelmi miniszterként 50 ezer euró értékű csúszópénzt is elfogadott egy meg nem nevezett üzletembertől, akinek állítólag támogatást ígért a vízügyi hatósággal kötendő szerződések elnyeréséhez és kifizetéséhez.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI