2015. február 26., csütörtök

a7dala | Cirkusz-KA: Májusi tangó

Szembecsukós zene; lebegő-nehézkedő egyensúlyozás álom és valóság, szavak és hangok között - ilyen és ehhez hasonló leírásokat „dob ki” egy gyors „guglizás” a Cirkusz-KA formációról.


Cirkusz-KA, jazz, Lakes and Seas, Tavak és tengerek, világzene, Májusi tangó
A márciusban megjelenő Tavak és tengerek c. lemez tizenkét felvétele sokszínű utazást ígér
Egyrészt minden előadóművész számára csodálatos dolog ilyen visszajelzésekkel szembesülni, másrészt viszont olyan szempontból nem túl szerencsés, hogy aki először találkozik a csapat zenéjével, magas elvárásokkal kezd a hallgatásába, és félő, hogy csalódás éri.

Cirkusz-KA, jazz, Lakes and Seas, Tavak és tengerek, világzene, Májusi tangó
Nos, „csalódás” a legutolsó szó, ami eszünkbe jut a Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros alkotta, Cirkusz-KA zenekar mással össze nem téveszthető atmoszférájú, egyedi muzsikájáról.

Anna és Tamás utazása a zene csodás világának tájain 2006-ban kezdődött. Igényességükről vall, hogy az azóta eltelt időszakban „csak” egy nagy- és két középlemezük jelent meg.

A Tavak és tengerek című - valós és képzeletbeli tájakról, hétköznapi és álombeli szerelmekről szóló, elrévedő és felfokozott dalokat tartalmazó második nagylemez sokszínű utazást ígér.

Ahogy egy virág szirmai, úgy bomlanak ki egymás után az álomszerű, összetett melódiák, melyek többszöri meghallgatás után is képesek újat nyújtani és ezáltal kellemes perceket szerezni a hallgatónak.

Nem meglepő, hogy a lemez nyitódala már a korong megjelenése előtt jelentős nemzetközi sikereket ért el: második lett a Worldmusic Network világzenei dalversenyén, és az Ethno Cloud nemzetközi világzenei toplistáján is felbukkant.Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.