2015. február 28., szombat

A Dal: Boggie képviseli Magyarországot Bécsben

A zsűri és a tévénézők döntöttek: Csemer Boglárka „Boggie” és a Wars for Nothing című dal képviseli Magyarországot a májusi bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon.


Csemer Boglárka, Boggie, Wars for Nothing, Eurovíziós Dalfesztivál, A Dal 2015,
Háborúk a semmiért. Boggie háborúellenes himnusza megérintette a nézőket
A Dal című válogatóverseny szombati döntőjében nyolc előadó lépett újra színpadra.

A nyolcas mezőnyt a zsűri - Rúzsa Magdi, Rákay Philip, Csiszár Jenő és Pierrot - négyre szűkítette, döntésük értelmében a nézők Boggie, Mujahid Zoli, Szabó Ádám és a Spoon közül választhatták ki a győztest. Csemer Boglárka „Boggie” és a pacifista üzenetet hordozó Wars for Nothing kapta a legtöbb szavazatot.A szakma által a fiatal hazai dzsessz/pop énekes generáció egyik legtehetségesebbének tartott, Boggie első, 2013-ban megjelent lemezével a 3. helyre került az amerikai Billboard magazin dzsesszalbum listáján.

Parfüm című dalának klipjét több mint 30 millió ember látta eddig a világszerte.

A szombat esti műsorban fellépett még a Leander Rising együttes is, amely az online akusztik szavazás nyerteseként adta elő Lőjetek fel című dalát. Szintén színpadra lépett Kállay-Saunders András, aki tavalyi versenydalát, a Runningot, valamint egy újabb számát, a Julietet énekelte el az MR Szimfonikusok kíséretében. A Running az 5. helyen végzett a 2014-es koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a legjobb magyar helyezést Bayer Friderika érte el, aki a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. Az idei Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI