2015. január 7., szerda

Székelyföldön csak úgy repkednek a mínuszok

A romániai Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közölt adatok szerint a Kovászna megyei Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb romániai hőmérsékleti értéket. A román többségű székelyföldi kisvárosban mínusz 28,2 Celsius fok volt szerda hajnalban.


Bodzaforduló, hideg, időjárás, Románia, Székelyföld, tél,

Románia egész területén rendkívül hideg volt a reggel. Csíkszeredában mínusz 25,3 fokot, Brassóban mínusz 26 fokot, Sepsiszentgyörgyön mínusz 24,4 fokot, Kolozsváron mínusz 16,4 fokot mértek a meteorológusok.

További hőmérsékleti adatok: Kézdivásárhely -24,7, Gyergyóalfalu -23,4, Székelyudvarhely -19,7, Marosvásárhely 19,5, Bukarest -10,8.

Bodzaforduló, hideg, időjárás, Románia, Székelyföld, tél,
Románia fagytérképe. Forrás: ANM
A hideg csak némileg enyhül napközben. Székelyföldön a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek is -10 fok körül alakulnak.

A „kis Szibériának” is nevezett Bodzafordulón szilveszter éjszakáján mérték a tél legalacsonyabb hőmérsékletét, mínusz 32 Celsius fokot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.