2015. január 5., hétfő

Rangos kitüntetésben részesül Kányádi Sándor

Kriterion-koszorú, Kányádi Sándor, Kriterion Alapítvány, Domokos Géza,
A Kriterion Alapítvány Domokos Géza kezdeményezésére 1995-től Kriterion-koszorúval jutalmazza az erdélyi magyarság azon kiemelkedő személyiségeit, akik értékteremtésüknél fogva Európa és a világ szellemi áramlataiba is bekapcsolják ezt a közösséget.


Az alapítvány kuratóriuma most úgy döntött, hogy ezúttal Kányádi Sándor költő, közéleti személyiség sok évtizedes munkásságát jutalmazza, egyben emlékeztetve arra is, hogy versei éppen a 2007-ben elhunyt Domokos Géza vezette Kriterion Könyvkiadónál jelentek meg először verseskötetek formájában.

Az indoklás szerint Kányádi Sándor több évtizedes irodalmi, szerkesztői, műfordítói munkássága nem csupán a romániai magyarsággal vállalt és vállal sorsközösséget, hanem a soknemzetiségű Erdély népeinek az együttműködését, az európai eszmeáramlatokba való bekapcsolását is szolgálja.
A Kriterion-koszorú a sok-sok díjjal már elismert életmű mellett ezt a fáradhatatlan közéleti magatartást is jutalmazza. A kitüntetést egy későbbi időpontban adjuk át – közölte a Kriterion Alapítvány kuratóriuma.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Krónika