2015. január 13., kedd

Összeomlott a maroshévízi termál-vízesés (VIDEÓ)

Földcsuszamlás következtében leomlott a Székelyföldön egyedinek számító 12 méteres maroshévízi termál-vízesés egy része.


Székelyföld hét csodája, természeti katasztrófa, földcsuszamlás, Székelyföld, Románia, Maroshévíz, időjárás, maroshévízi termál-vízesés,
A vízesést Székelyföld hét csodája között emlegették
Nem sérült meg senki, és a szomszédos házakban sem tett kárt a földcsuszamlás. Viszont a természeti különlegesség mintegy fele megsemmisült.

A maroshévízi az egyetlen termál vízesés a Székelyföldön. A vízesés főleg nyáron, de télen is sok turistát vonzott. Télen akármilyen nagy hideg volt, akkor is 18 fokos melegvíz folydogált le, s a cseppkövei nagyon szépek voltak.

A forró víz több száz jégcsapszerű cseppkövet alakított ki. A látványosságot egyedisége miatt védetté nyilvánították. Feltehetően a hirtelen jött olvadás okozhatta a katasztrófát.A szakemberek attól tartanak, hogy a termálvízesés tovább omlik, mert több repedést is felfedeztek a mészkősziklában. A helyi illetékesek a Környezetvédelmi Ügynökséggel közösen próbálják megmenteni a 12 méteres vízesés épen maradt részét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Duna Híradó
A fotó forrása: turistik.ro