2015. január 28., szerda

Nagy a tolongás az EMNP elnöki széke körül

Az Erdélyi Magyar Néppárt területi szervezetei öt politikust jelöltek a párt elnöki tisztségére – közölte a szerdai jelölési határidő lejárta után Kovács Csaba, az EMNP igazgatója.


EMNP, tisztújítás, Szilágyi Zsolt, Toró T. Tibor, magyarság, Erdély, politika,

Az EMNP következő vezetőjét a párt rendkívüli országos küldöttgyűlése választja meg szombaton, Marosvásárhelyen.

A jelöltek:
  • Hupka Félix, a párt Máramaros megyei szervezetének elnöke,
  • Papp Előd, a székelyföldi régióelnök,
  • Portik Vilmos, a Maros megyei szervezet elnöke,
  • Szilágyi Zsolt, a párt volt államfőjelöltje és
  • Toró T. Tibor, a párt lemondott elnöke.
A néppárt azt követően hirdetett általános tisztújítást, hogy Szilágyi Zsolt, a párt jelöltje a várakozások alatt szerepelt a tavaly novemberben tartott romániai elnökválasztáson, és az eredményhirdetést követően ő és Toró T. Tibor is lemondott a pártban betöltött tisztségéről.

A két vezető lemondása után az elnökség teljes, alulról induló tisztújítást rendelt el, de ezt a határozatot később a választmány úgy módosította, hogy a helyi és területi szervezetek tisztújítására csak az országos küldöttgyűlés után kerül sor.

Az elnök és az elnökség megválasztása mellett a párt működési szabályzatának a kiigazítása lesz az országos küldöttgyűlés feladata.

Az EMNP szombati országos küldöttgyűlésén 142 székelyföldi, 99 partiumi és 50 közép-erdélyi küldött vesz részt. A pártigazgató közlése szerint a tanácskozás csak részben lesz sajtónyilvános, a tisztújítás zárt ajtók mögött fog zajlani.

Nem indul újra a Néppárt elnökségéért Toró T. Tibor

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI