2015. január 10., szombat

Jojózik az időjárás: ma megdőlt a melegrekord

A magyarországi Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint szombaton megdőlt az országos melegrekord: a Sopron melletti Fertőrákoson csaknem 20 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet.


időjárás, Magyarország, melegrekord,
Utcai hőmérő Sopron belvárosában
Legutóbb 2007-ben dőlt meg a január 10-i melegrekord, akkor Tatán 17,4 fok volt. Most ennél több mint két fokkal melegebb volt, kora délután 19,7 fokos értéket mértek.

A meleg hatására kinyíltak a tavaszi virágok:

időjárás, Magyarország, melegrekord, hóvirág
Hóvirág Sopronban
időjárás, Magyarország, melegrekord,
Ibolya Nagykanizsán
időjárás, Magyarország, melegrekord,
Kikerics Nagykanizsán
A tavaszias idő nem tart sokáig, az előrejelzés szerint vasárnap hidegfront éri el Magyarországot, ennek hatására többfelé várható csapadék, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet, így vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható, a kora délelőtti óráktól fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Budapesten is megdőlt a napi melegrekord

A belvárosban 16,7 Celsius-fokig melegedett a levegő, A január 10-én a fővárosban mért eddigi legmagasabb hőmérséklet 15,1 fok volt. Ezt is a belvárosban mérték 2007-ben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.