2015. január 21., szerda

Magyarország jobban teljesít: kivonul a Baumax

A Baumax 2015 második negyedévében kivonul Magyarországról, áprilisig sorban bezárják mind a 14 áruházukat - közölte a barkácsáruház szerdán.


gazdaság, Magyarország, barkácsáruház, Baumax, kereskedelem,

A közlemény szerint az alkalmazottak kapnak támogatást, ennek kidolgozása még folyamatban van. Az üzletléc 788 alkalmazottat foglalkoztat. A telephelyek ingatlanjait egy bútorlánc veszi át.
Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk - olvasható a tájékoztatásban. 
A tájékoztatás szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani.

A közlemény szerint a Baumax 2014 októberében bemutatott egy új értékesítési koncepciót, amelyre 2015 őszén átállnak az osztrák, cseh és szlovák áruházak. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb és a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell - írja a Baumax.

A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a Baumax Magyarország Zrt.a 2014-es évet 23,1 milliárd forint árbevétel mellett 3,2 milliárd forint veszteséggel zárta, míg 2013-ban 22,8 milliárd forint volt a bevétele, szintén 3,2 milliárd forint veszteség mellett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI