2015. január 25., vasárnap

Jövő heti időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint szerint Magyarországon jövő héten folytatódik a télies időjárás.


időjárás, havazás, Magyarország, előrejelzés, tél, Románia, Erdély,
A tél nem adja föl: a gyermekek legnagyobb örömére. Komka Péter felvétele
Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő reggelre a Dunántúlon is sokat veszít erejéből a szél, majd napközben tovább mérséklődik, már csak élénk széllökések lehetnek. Helyenként valószínű hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, a hóval borított, kevésbé felhős területeken lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul.

Kedden napközben átmenetileg mindenütt beborul az ég, némi napsütésre délelőtt keleten, délután nyugaton lehet számítani. Összességében sok helyen várható csapadék. Az ország középső területein és északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok közötti értékekre lehet számítani.

időjárás, havazás, Magyarország, előrejelzés, tél, Románia, Erdély,
Mindennek megvan a maga ideje, mint a szalmakalapnak hóembernek. Komka Péter felvétele
Szerdán elszórtan lehet kisebb zápor, hózápor. A minimum hőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Csütörtökön délelőtt lehet még némi napsütés, egyébként erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délutántól egyre többfelé várható csapadék: északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. Többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

► Pénteken is sokfelé várható eső, havas eső, ónos eső, északon, északkeleten havazás. Többfelé megerősödik, az Alföldön viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között, nappal nyugaton és északon 0 és plusz 1, délkeleten plusz 6-7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton többnyire felhős lesz az ég, helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 8 fok között alakul.

Vasárnap néhol előfordulhat zápor, hózápor. A minimum hőmérséklet mínusz 8 és 0, a maximum hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhat - olvasható az előrejelzésben.

Vasárnap estétől havazni fog Erdélyben is

Az ország nagy részében havazni fog vasárnap este hat után a meteorológusok előrejelzése szerint. A csapadékos időjárás hétfő délutánig tart.


A romániai Országos Meteorológiai intézet tájékoztatása szerint elsősorban a hegyekben, Moldovában és Erdélyben várható havazás, az ország többi részében havasesőre, esőre lehet számítani.

A Déli-Kárpátokban vastag hóréteg alakulhat ki, Olténiában és Munténiában pedig a csapadékmennyiség elérheti a 20 litert négyzetméterenként. A szélmozgás elsősorban a déli és keleti régiókban erősödik meg, sebessége elérheti az 50 km/h-t.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI