2015. január 6., kedd

Jótékonysági bál a Csángó Rádió megmentéséért

Csángó Rádió, Csángó Bál, Csíkfalu, jótékonyság, Lőrinc Celesztin, magyarság, anyanyelvhasználat, A mozgáskorlátozott Lőrinc Celesztin által alapított és egy Csíkfalusi kis parasztházból működtetett Csángó Rádió léte veszélybe került, anyagi támogatás nélkül nem tud működni.


A rádió megmentéséért január 10-én, szombaton a jászberényi Bercsényi Sportcsarnokban Csángó Bált rendeznek. A szervezők a belépőjegyekből származó összeget a rádió megmentésére fordítják.

A rendezvényen közreműködik a Jászság Népi Együttes, Petrás Mária énekművész, az Állami Népi Együttes táncosai, Csík János és számos moldvai csángó művész. A programokat táncház, játékok, csángó kiállítás és filmvetítés is színesíti.

A Bákó megyében működő Csángó Rádió kivételes lehetőséget nyújt a csángók anyanyelvi kultúrájának ápolására. A moldvai csángók ugyanis nem használhatják hivatalosan anyanyelvüket, néhány egyéni kezdeményezéstől eltekintve nincs magyar iskola, így a gyermekek már nem is tanulják meg szüleik anyanyelvét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.