2015. január 16., péntek

Idén is lesz Székely Bál Budapesten

székely bál 2015, Várkert Bazár, magyarság, jótékonyság, Háromszék Táncegyüttes, budapesti székely bál, Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Árvaházat, idősek otthonát és kitelepített székely közösségeket támogatnak a II. Budapesti Székely Bál bevételeiből. Az eseményre február 14-én kerül sor a Várkert Bazárban.


Ebben az évben a bál teljes bevételét négy székely közösségnek, a Szent Erzsébet Társulás marosvásárhelyi otthonában élő árva gyermekeknek, a székelyudvarhelyi Református Öregotthon időseinek, az oklándi unitárius közösségnek és a Hertelendyfalvára kitelepített székely közösségeknek ajánlják fel.

Egy évvel ezelőtt azért indították el a jótékonysági kezdeményezést, hogy a rendezvény erősítse és fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, az összetartozás érzését, a magyar-magyar összefogást, illetve segítse a rászorulókat.

A bál programja és a vacsora menüje egyaránt a székely hagyományokra épül. Az eseten a vendégek megtekinthetik a Háromszék Táncegyüttes előadásában a Gábor Áron táncdrámát, amelyet divatbemutató, tombola és táncprogramok követnek.

A bált a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezi, fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI