2015. január 9., péntek

Hótakarítás, te átok!

hótakarítás, Sepsiszentgyörgy, Gábor Áron utca, tél
Sok víznek kell lefolyni még az Olton, míg Sepsiszentgyörgy a johannisi értelemben vett „jól elvégzett munka” városa lesz.


Egy olyan város, amely tiszteletben tartja a polgárait, melynek polgármestere dicsekvés gyanánt nemcsak az amúgy káprázatos Henning- vagy Vargyasi-fotókat teszi közzé Facebook-oldalán, nemcsak Szentgyörgy szépségét mutatja meg, hanem elvezeti a követőit a város kevésbé attraktív pontjaira is, oda, ahol szemét tornyosul, ahol sármassza terül szét, ahol az eső után keletkezett tócsatenger miatt megközelíthetetlen egy lakóház, vagy átkelhetetlen egy úttest, oda, ahol omlik a fal, bomlik a híd, romlik a biztonságérzet.

A fenti képen egy kismamát láthatnak, aki a rosszul végzett munka Sepsiszentgyörgyének központjában, a Gábor Áron utcában, kénytelen az úttesten, a nehéz téli időjárási körülmények között zajló járműforgalommal szemben maga előtt tolni a babakocsiban a kisgyermekét, nagy veszélynek kitéve azt, mert az említett utcának csak az egyik felén van járda, melynek használata télidőn még egy fizikai ereje teljében levő egyénnek is kihívást jelent, nemhogy az időseknek, kisgyermekeknek, vagy kismamáknak.

hótakarítás, Sepsiszentgyörgy, Gábor Áron utca, tél,
Félmegoldás
Bármennyire is szeretnénk azt hinni, a fenti eset nem izolált. Megszámlálhatatlan azon utcák, járdák, lépcsők száma, ahol nem járt hóeke, seprőgép vagy a helyi köztisztasági vállalat munkatársa.

Jó volna látni egy ilyen fotósorozatot is, mondjuk a „Megoldandó” vagy a „Mea Culpa” című albumban. A problémákkal való szembesülés önmagában még nem jelent megoldást, de kompromisszumos félmegoldásnak elmegy.

Kerekes Gyula

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.