2015. január 22., csütörtök

Gúnyt űzött a vicclapból, őrizetbe vették

A francia rendőrök „terrorizmus dicsőítése” vádjával eljárást indítottak egy 16 éves nantes-i gimnazista ellen, mert a Charlie Hebdo szatirikus francia lap címlapjával viccelődött, a poént pedig elsütötte a Facebook-oldalán is.


Charlie Hebdo, szatíra, karikatúra, Franciaország, terrorizmus, párizsi vérengzés, Charlie Hebdo, szatíra, karikatúra, Franciaország, terrorizmus, párizsi vérengzés,

Az eredeti rajz a Charlie Hebdo 2013. július 10-i számának címlapján jelent meg, azzal a felirattal, hogy „A Korán egy szar, nem állítja meg a golyókat.”

A gimnazista ezt rajzolta át úgy, hogy a Koránt tartó férfit a merényletben meggyilkolt főszerkesztőre, Charbra cserélte, a Koránt pedig a Charlie Hebdóra a következő felirattal:
A Charlie Hebdo egy szar, nem állítja meg a golyókat.
A rendőrség - ugyancsak Nantes-ban, és ugyancsak  terrorizmus dicsőítése miatt - egy 14 éves lány ellen is vizsgálódik, miután az a villamoson azt kiabálta az ellenőröknek, hogy „Mi vagyunk a Kouachi nővérek, megyünk a kalasnyikovokért”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: 444.hu