2015. január 15., csütörtök

Európa legjobb fesztiválja lett a Sziget

A European Festival Awards 2014-es győzteseit a hollandiai Groningenben jelentették be szerdán este: a Sziget - 2012 után - ismét Európa legjobb nagyfesztiválja lett.


Székely zászló a Sziget-fesztiválon. Csudai Sándor felvétele
Olyan rendezvényeket előzött meg, mint a Roskilde, a Tomorrowland, a Rock Werchter vagy a Rock am Ring.

A Sziget három kategóriában is a döntősök között várta a végeredményt a verseny díjátadó gáláján. A három éve a „Legjobb Nagyfesztivál” elismerést besöprő fesztivál ezúttal ismét elnyerte a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés „fődíját”, azaz a nagyfesztiválok kategóriában az első helyezést.

A „szigetes” fesztiválok, azaz az óbudai Sziget fesztivál, a VOLT Fesztivál, és a MasterCard Balaton Sound, illetve a Nagyon Balaton egyik zászlóshajójaként megismert B.my.Lake összesen öt kategóriában szerepelt a 2014-es év Európa legjobb fesztiváljait díjazó European Festival Awards versenyében. Mindegyik fesztivál - a saját mezőnyében - a legjobbak között végzett.

A szervezők szerint az utóbbi évek fejlesztései, a szolgáltatások bővítése, az izgalmas látványvilág valamint a kulturális sokszínűség, a nemzetköziségéből és a változatos programkínálatból adódó egyedi hangulat mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a Sziget megerősítette pozícióját és ismét megszerezte az öreg kontinens legjobb nagyfesztiváljának járó elismerést.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI
A fotó forrása: Facebook/Sziget Festival Official