2015. január 13., kedd

Charlie Hebdo: Minden megbocsátva

A korábban tervezett egymillió helyett, hárommillió példányban jelenik meg holnap a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap legújabb száma.


A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg. A kiadvány nyolcoldalas lesz a megszokott 16 oldalassal szemben.

Charlie Hebdo, sajtó, párizsi vérengzés, Kouachi-fivérek, terrorizmus, Mohamed próféta
A hetilap címlapját hétfő késő este mutatta be internetes oldalán a Libération című francia újság, amely szerkesztőségében kaptak helyet a Charlie Hebdo munkatársai a múlt heti véres merénylet után.

A címlapon egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra látható. Az iszlám vallásalapító szomorú képet vág, és egy könnycsepp csordul ki a szemén. Fehér turbánt visel és egy „Je suis Charlie” feliratú táblát tart a kezében. A prófétát zöld alapon ábrázoló karikatúra felett „Minden megbocsátva” felirat látható.

 Charlie Hebdo: Egy túlélő vallomása
► Charlie vagyok, zsidó vagyok, rendőr vagyok
 A párizsi vérengzések muszlim hőse

A hetilap elleni, 12 áldozatot követő terrorista merényletet a múlt hét szerdán követték el a szélsőséges iszlamista Kouachi-fivérek. A vérengzést követően, múlt pénteken a 26 éves Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi élelmiszerboltban. A túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Libération