2015. január 27., kedd

Atyavilág! Leállt a Facebook

A hírügynökségek a világ több tájáról a Facebook leállásáról számoltak be kedd reggel. Nem volt elérhető a Facebook tulajdonában levő Instagram kép- és videómegosztó sem. A szolgáltatás Magyarországon és Romániában is szünetelt.


Facebook, IT, közösségi média, közösségi oldal, technológia, hackertámadás, Lizard Squad, Instagram
Hosszú percekig semmilyen felületen nem volt elérhető a népszerű közösségi oldal
A felhasználók - akinek egyáltalán ez is betöltődött - egy hibaüzenetet kaptak, valamint ígéretet arra, hogy a lehető leghamarabb helyreállítják a szolgáltatást.

Közép-európai idő szerint pár perccel nyolc óra után sikerült orvosolni a problémát - a szolgáltatások mintegy 40 percig szüneteltek -, azóta az oldalak hibátlanul töltődnek. A hiba tehát nem az Ön készülékében volt.

Egyes sajtóértesülések szerint mindkét közösségi oldal hackertámadás áldozata lett, egy Lizard Squad nevű hackercsoport állítólag magára is vállalta a „merényletet”. A Facebook később megnevezte a probléma okát: a leállást nem külső támadás, hanem belső hiba okozta.
Nem harmadik félnek tulajdonítható támadás, hanem a konfigurációs rendszerünkben végrehajtott változtatás miatt következett be – idézte az AP hírügynökség a Facebook közleményét.
A leállás a legnagyobb volt 2010. szeptember 24. óta, amikor két és fél órát szünetelt a szolgáltatás.

A Facebook 1,25 milliárd, az Instagram 300 millió felhasználóval rendelkezik.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.