2015. január 22., csütörtök

Áprilisban indul a nyugtalottó Romániában

Victor Ponta miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a kormány közvitára bocsátott egy sürgősségi kormányrendeletet, amelynek értelmében a Román Lottótársaság havonta sorsolást tart a játékba benevezett nyugtákból. 


Románia, nyugtalottó, adócsalás, nyereményjáték, Román Lottótársaság, Ponta-kormány, pénztárgép
Érdemes lesz ezután megőrizni a bonokat
A kezdeményezés célja az adócsalás visszaszorítása. A kormány azt reméli, a nyerés lehetősége minél több nyugta összegyűjtésére és benevezésére ösztönzi a vásárlókat.

A tervezetet a pénzügyminisztérium honlapján bocsátották társadalmi vitára, ezt követően a kormány várhatóan elfogadja.

A szerencsejátékhoz hasonló elképzelés lényege, hogy egy személy a sorsolás időpontja előtti hónapban összegyűjtött, tetszőleges mennyiségű benevezett nyugtával vehet részt a sorsoláson.

A részvétel díjmentes, a résztvevőknek csupán annyit kell tenniük, hogy egy internetes felületen bejegyzik a benevezett nyugták adatait, amelyeket kisorsolásuk esetén a nyeremény felvételéhez be kell mutatniuk.

Az első sorsolást április 13-ára tervezik. 160 nyereményt sorsolnának ki havonta, ezek értéke egyformán, mintegy 1200 lej.
A román költségvetési tanács adatai szerint 2013-ban a GDP 16 százalékát tette ki az adócsalás Romániában, s úgy tartja, hogy ez a szint már nemzetbiztonsági kockázati tényezőnek számít. A 16 százalékból több mint 12 százalékot az áfacsalás tett ki.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI