2015. január 13., kedd

2014 legszebb utazási fotói

Travel Photographer of the Year, utazás, Philip Lee Harvey
Abszolút első helyezett (sorozat)
Himba nő portréja
(Észak-nyugat Namíbia)
Fotó: Philip Lee Harvey/tpoty.com
Az ismert fotóművész, Chris Coe által alapított tpoty.com - Travel Photographer of the Year Awards célja, hogy pályázat keretében minden évben összegyűjtse a világ legszebb utazási fényképeit.


A kezdeményezést az évek során egyre nagyobb érdeklődés kísérte, melynek köszönhetően mára több kategóriában is versenybe szállhatnak akár hivatásos, akár amatőr fotográfusok; 2008-ban a világ 60 országából neveztek: a legidősebb résztvevő 88, a legfiatalabb mindössze ötévesen regisztrálta magát. A zsűri is igen változatos: rangos természetfotósok, fotóművészek, képkereskedők, szerkesztők bírálják a beküldött pályamunkákat.

Travel Photographer of the Year, utazás, Beniamino Pisati
„Egy pillanat” kategória - Sondrio, Lombardia, Olaszország. Fotó: Beniamino Pisati/tpoty.com
Travel Photographer of the Year, utazás, Andrea Falcolini
„Törzsek” kategória - különdíj - Közösségi iskolában - Észak-Pakisztán. Fotó: Andrea Francolini/tpoty.com
Travel Photographer of the Year, utazás, Joshua Holko
„Wild & Vibrant” kategória első helyezett. Nyolcvan fokra Északtól - Spitzbergák, Sarkvidék. Fotó: Joshua Holko/tpoty.com
Mindössze néhányat válogattunk a 148 nyertes vagy díjazott fotó közül, a teljes galériákért, káprázatos vizuális élményekért érdemes IDE kattintani.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: 1|2