2014. december 28., vasárnap

Újra felröppent a pletyka: Harry hercegnek nem Károly az apja

„Igazság, hazugságok, Diana” címmel mutat be januárban az egyik legnevesebb londoni színház egy új darabot, amely feleleveníti azt a régi és sokszor cáfolt pletykát, hogy Harry herceg édesapja valójában a néhai hercegnő egyik volt szeretője.


Charing Cross színház, Diana hercegnő, Harry herceg, Károly herceg, Charles herceg, James Hewitt,

A 30 esztendős Harry herceg Károly brit trónörökös és az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő másodszülött fia, és jelenleg a negyedik a brit trónutódlási sorban.

Diana 1981-ben házasodott össze Károllyal, II. Erzsébet királynő legidősebb fiával, aki 88 esztendős édesanyja után a trón első számú várományosa.

A hercegnő már a világraszóló botrányokkal tarkított házasság első éveiben, az 1980-as években intim kapcsolatba keveredett James Hewitt egykori katonatiszttel. Diana a házasságtörést nyíltan el is ismerte a vele készült, 1995-ben sugárzott, világszerte hatalmas botrányt kavart BBC-interjúban, amelyben egyebek mellett megkérdőjelezte férje alkalmasságát is az uralkodásra.

Diana és Hewitt viszonyának a brit monarchiát alapjaiban megrendítő botrány mellett volt egy igen kellemetlen utóélete is: az a széles körben terjengő pletyka, hogy Harry hercegnek Hewitt, és nem Károly az apja. A szóbeszéd terjesztőinek muníciót adott, hogy Harry meglehetősen hasonlít az egykori katonatisztre; különösen kirívó mindkettőjük vörös haja.

A pletykát azonban már számtalanszor cáfolták. Diana egyik volt barátnője és közeli bizalmasa, Simone Simmons már tíz éve megírta Diana: The Last Word (Diana: az utolsó szó) című könyvében, hogy amikor a pletyka terjedni kezdett, személyesen Fülöp herceg, a királynő férje rendelte el őrjöngve, hogy Harryn végezzenek DNS-vizsgálatot. Ez - legalábbis a Diana állításaira hivatkozó Simmons szerint - Harry 11 éves korában meg is történt, megnyugtatóan tisztázva, hogy az ifjú herceg nem a félrelépés „gyümölcse”.

Charing Cross színház, Diana hercegnő, Harry herceg, Károly herceg, Charles herceg, James Hewitt
A pletykát azonban most feleleveníti a „Truth, Lies, Diana” című darab, amelyet január 9-én kezdenek játszani a londoni Charing Cross színházban. A szerző, Jon Conway a The Daily Telegraph című tekintélyes brit napilap online kiadásának vasárnapi beszámolója szerint két évig tartó interjúsorozatot készített a most 56 éves James Hewittal, aki állítólag jóváhagyását adta a színdarab tartalmára, és azokra a kijelentésekre is, amelyeket Conway a darabban az egykori hercegnői szerető szájába ad.

A mű egyik jelenete azt ábrázolja, amint Hewitt interjút ad egy újságírónak - akit Conway maga személyesít meg -, és kijelenti, hogy viszonya Dianával Harry születése előtt több mint egy évvel kezdődött.
Na most ez persze még nem bizonyítja, hogy én lennék (Harry) apja (...) csak éppen ez a kellemetlen igazság - hangzik a darab talán leginkább „robbanásveszélyes” mondata.
A királyi család ügyeinek bennfentes ismerői mindazonáltal már régóta teljes képtelenségnek nevezik a szóbeszédet, és konszenzusos az a vélemény, hogy Diana és Hewitt viszonya legkorábban 1986-ban, Harry születése után két évvel kezdődhetett.

Penny Junor, Harry életrajzírója a Telegraphnak nyilatkozva kijelentette, hogy James Hewitt 1984-ben „még meg sem jelent a színen”.

Junor, aki éppen most készült el a herceg új életrajzával, felidézte azt is, hogy a News of the World című egykori vasárnapi brit bulvárlap 2003-ban hozzájutott Harry egy hajtincséhez, amelyen DNS-vizsgálatot végeztetett, és az eredmény egyértelműen kizárta, hogy Hewitt lenne a herceg édesapja.

Ugyanabban az évben ezt Hewitt személyesen is cáfolta, kijelentve egy interjúban: Harry születése után nem sokkal találkozott először Dianával.

Fotók: Károly herceg zalánpataki háza

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI