2014. december 10., szerda

A nap képe: Szeben, te csodás!

A spanyol El Mundo napilap turisztikával foglalkozó szakújságírói szerint az erdélyi Szeben régi piacterén tartott karácsonyi vásár a világ egyik legszebbike. A spanyol újságírók hét olyan várost ajánlanak az olvasók figyelmébe, melyeket - a karácsonyi vásár miatt is - érdemes felkeresni a téli időszakban.


karácsony, karácsonyi vásár, Erdély, Nagyszeben, El Mundo, Szeben
Dragoș Dumitru felvétele
A még 2012-ben publikált ajánlásában, „Erdély legünnepiesebb városának” nevezi Nagyszebent a spanyol napilap.
Szeben egy romániai város, ahol a XX. század közepéig többségben szászok éltek. Fő turisztikai vonzereje a régi városrész, ahol a három egybefonódó piactér épületei tökéletesen ötvözik a romantikus, barokk és reneszánsz építkezési stílusokat. 
Az itt tartandó karácsonyi várásba szerte az országból érkeznek népi mesteremberek, kézművesek hagyományos portékákkal és ételkészítményekkel. A vásárban remekül szórakozhatnak a gyermekek is, számukra van kis vonat, körhinta és korcsolyapálya - írja Nagyszebenről és vásáráról az El Mundo.
Az erdélyi szász város tradicionális karácsonyi vására mellett, a cikkben még kiemelik a drezdai, londoni, oszakai, darwini, dubaji és nürnbergi vásárokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.