2014. december 12., péntek

Beatünnep: ismét színpadon az Illés zenekar

Félszáz éves fennállásának alkalmából négy állomásos koncertturnéra indul decemberben a legendás Illés zenekar.


Illés zenekar, Szörényi Levente, Bródy János, beat korszak, zene, kultúra, évforduló, Beatünnep,

Bródy János, Illés Lajos, Pásztory Zoltán, Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs közös pályafutásuk során csaknem 100 dalt írtak, amelyeknek mindegyike sláger lett. Illés Lajost és Pásztory Zoltánt sajnos hamar elveszítette a csapat, a többiek azonban örömmel állnak színpadra idén is, az 50. évfordulón.

Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs a főszereplői ennek a koncertsorozatnak, de ott lesznek mellettük a színpadon követőik is, a magyar pop- és rock élet fiatal képviselői, akik az általuk kiválasztott Illés-dalokat a saját egyéni stílusukban dolgozzák fel.

Az Illés-repertoár csaknem 80 százaléka elhangzik majd a szombaton, Veszprémben - 40 év után először - startoló koncertturnén, köztük a legnagyobb slágerek, mint a Sárga rózsa, a Ne gondold, a Miért hagytuk, hogy így legyen, a Sárika, az Ó kisleány és az Amikor én még kis srác voltam című dalok.

A jubileumi produkciók rendezője Novák Péter, a háttérhangzást pedig az Óbudai Danubia Zenekar, valamint egy 6 tagú rock-szekció játssza, Kesselyák Gergely vezényletével.További koncertek:

2014. december 19. - Győr - Audi Aréna
2014. december 21. - Debrecen - Főnix Csarnok
2014. december 28. - Budapest - Papp László Budapest Sportaréna

Az 1964 decemberében megalakult együttes a magyar rocktörténelem egyik legjelentősebb és legismertebb zenekara.
 Az Illés együttes őse 1957-ben alakult, klasszikus korszakát 1964-től 1973-ig élte, a Metro és az Omega mellett az ország legnépszerűbb zenekara volt. Alapítói Illés Lajos (billentyűs hangszerek, zeneszerzés), Szörényi Levente (ének, gitár, zeneszerzés), Bródy János (gitár, szövegek), Szörényi Szabolcs (basszusgitár, zeneszerzés) és Pásztory Zoltán (dobok). Az együttes 1981-ben újra fellépett, 1990-ben emlékezetes koncertet adott a Népstadionban, hat évvel később a Budapest Sportcsarnokban, 2001-ben - szintén a Népstadionban - a Metróval és az Omegával koncertezett. Az utolsó fellépések 2005 augusztusában voltak Csíkszeredán, valamint a Sziget fesztivál nulladik napján.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI