2014. december 10., szerda

Baba a fedélzeten: repülőn szült egy nő Amerika felett

A Southwest Airlines Phoenixbe tartó gépe úgy szállt le Los Angelesben kedden, hogy egy utassal több volt a fedélzetén, mint induláskor.


Southwest Airlines, születés, légi közlekedés, repülőgép, Egyesült Államok, repülőgépen született baba, repülőn szült egy nő
Illusztráció. Ujvári Sándor felvétele
Az egyik utas röviddel a 623-as járat San Franciscó-i felszállása után adott életet kisbabájának. A kismama és gyermeke nevét nem hozták nyilvánosságra.

A kismamának a gép személyzete, valamint a gépen utazó orvos és nővér is segített - mesélte a légitársaság szóvivője. „Remélhetőleg a légitársaság egy hűséges, új utassal lett gazdagabb” - tette hozzá.

Leszállás után a mentők a fedélzetről az anyát és a babát kórházba vitték, mindketten jól vannak - közölte a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

Míg a gépet takarították, a többi utas több mint két órás késéssel egy másik repülő fedélzetén érkezett meg Phoenixbe.
Hirtelen babasírást hallottam, bugyborékoló hangot, mintha egy csecsemő túl sok tejet nyelt volna, és arra gondoltam, nincs is csecsemő a gépen - mesélte az egyik utas a Phoenix-i tévének.
Más utasok mesélték, hogy hallották, valaki orvosért kiált, azt viszont nem tudták, miért volt vészhelyzet.
A pilóta egyszer csak gratulált a kisfiú érkezéséhez, ekkor kitört a taps, pedig zavarban voltunk, mert sokan úgy gondoltunk, valaki haldoklik - emlékezett vissza egy másik utas. 
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI