2014. december 21., vasárnap

Megnyerte az X-Faktort Tóth Andi

A magyarországi X-Faktor 2014-es kiírásának győztese a nagyváradi Tóth Andi, aki a december 21-i végső adásban Horányi Julival és Benjivel „szállt harcba” a 25 millió forintos fődíjért.


Benji, Horányi Juli, reality, RTL Klub, Szikora Róbert, tehetségkutató, Tóth Andi, X-Faktor,
Tóth Andi. Produkcióival és személyiségével lenyűgözte a nézőket: párbaj nélkül teljesítette a versenyt
Az RTL Klub kereskedelmi csatornán ötödik évada futó zenei tehetségkutató műsorban immár másodjára került ki győztesként női versenyző, tavaly Danics Dóra kapta a legtöbb szavazatot. A széria előző győztesei Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Oláh Gergő voltak.

A vasárnapi fináléból elsőként Benji távozott, így a magyarországi X-Faktor történetében először fordult elő, hogy a végére két nő maradt. A nézők végül Tóth Andira szavaztak nagyobb arányban, így 15 évesen Szikora Róbert mentoráltja lett a verseny történetének legfiatalabb győztese.

A döntősök ma este többször is színpadra álltak, elénekelték a legelső dalt, amivel a válogatóra érkeztek, de megemlékeztek a közelgő ünnepekről is egy-egy dal erejéig.

A műsor nyitányában mind a 12 döntős színpadra állt, együtt adták elő egy korábbi győztes, Kocsis Tibor Meglepetés című dalát.

Andi elsőként azt a dalt énekelte el, amellyel a válogatón megismerte őt a nagyközönség, ez volt a Hooligans együttes Legyen valami! című slágere.Másodikként következett a karácsonyi dal; érzelgős örökzöld helyett Andi egy vidám dallal, az amerikai Train zenekar Shake Up Christmas című dalának angol-magyar verziójával rukkolt elő.

Ezt követően Andi a Queen-klasszikus Show Must Go On-t énekelte el, profikat megszégyenítő módon, amire Alföldi Róbert csak annyit tudott mondani: „Ezt hívják istenáldotta tehetségnek!” Nézzük:


Akárcsak vetélytársa, Andi utoljára a győztesek dalát adta elő, amelyet direkt erre az alkalomra írt számukra a Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Erdős Virág szerzőtrió. A produkció végén a mentorok - Little G, Horányi Juli mentora, kivételével - állva tapsoltak.

A vasárnapi műsormaraton, az X-Faktor-nap borítékbontással ért véget, a 2014-es X-Faktor nyertese: Tóth Andi!

Benji, Horányi Juli, reality, RTL Klub, Szikora Róbert, tehetségkutató, Tóth Andi, X-Faktor,

Zárszókét egy ünneprontó gondolatsor: reménykedjünk abban, hogy Tóth Andi körül vannak olyan emberek, akik távol tudják tartani majd a pénzszagra bezsongó opportunistákat, a hirtelen előkerült rokonokat, a jóakaró menedzserek hadát, olyan emberek, akiknek sikerül két lábbal a földön tartani a tinédzser lányt, akik segítő kezet nyújtanak neki a siker feldolgozásában és, akik jó útra terelik majd a fiatal tehetség karrierjét, senkinek sincs szüksége ugyanis egy ki tudja hányadik tingli-tangli, futószalagon fröccsöntött, egy kaptafára írott dalocskákkal haknizó, színtelen-szagtalan poppinára, akit előbb utóbb bedarál a show-biznisz könyörtelen világa. Létezik aranyközépút a kommersz és a művészi értéket képviselő popzene között. A labda fel van dobva!

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.