2014. november 4., kedd

Vadim, a magyargyűlölő román nehézbombázó Pontát támogatja

Victor Ponta egyik koalíciós partnere, a főként politikai „traszeistákból” álló Románia Haladásáért Országos Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Nagy-Románia Párttal arról, hogy a két párt a szociáldemokrata kormányfőt támogatja a romániai elnökválasztás november 16-án megrendezendő második fordulójában.


Románia, államelnök-választások, Victor Ponta, Corneliu Vadim Tudor, Ponta-kormány, UNPR, Gabriel Oprea,

A megállapodást Gabriel Oprea, a belügyminisztérium élén álló miniszterelnök-helyettes, az UNPR elnöke és Corneliu Vadim Tudor, a PRM alapítója írta alá.

Az idegengyűlölő kirohanásairól elhíresült politikus maga is indult az elnökválasztáson, Vadim Tudorra csaknem 350 ezren adták szavazatukat, ez a leadott voksok 3,68 százaléka.

A PRM elnökségéről jogvita van az alapító Vadim Tudor és a legutóbbi kongresszuson a PRM élére megválasztott Gheorghe Funar, Kolozsvár korábbi, magyarellenességéről elhíresült polgármestere között. Funar függetlenként indult az elnökválasztáson és több mint 45 ezer szavazatot szerzett (0,47%).
► Vadim és Funar ketten együttesen több szavazatot szereztek, mint a két magyar államfőjelölt.
Victor Ponta a PRM-re utalva korábban többször hangsúlyozta, hogy - Románia egyes szomszédaival és a nyugat-európai folyamatokkal ellentétben - Romániában sem 2008-ban, sem 2012-ben nem került szélsőséges párt a parlamentbe.

Október közepén ugyancsak az UNPR kötötte meg a megállapodást - a magát a romák nemzetközi királyának tartó - Dorin Cioabával, a Romák Demokratikus Szövetsége Pártjának elnökével arról, hogy a roma közösség Victor Pontát támogassa az elnökválasztáson.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Hotnews