2014. november 12., szerda

Transindex: a PSD áll a székelyföldi szórólapozási akció mögött

A Szociáldemokrata Párt rendelésére nyomtatták és kezdték osztogatni Székelyföldön azokat a szórólapokat, amelyeken Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Markó Béla volt RMDSZ-elnök fotója szerepel azzal a helyesírási hibát is tartalmazó felirattal, hogy „Az RMDSZ nem szavaz Johanniszra!” - tudta meg a Transindex.


Klaus Johannis, politika, RMDSZ, Románia, Székelyföld, Victor Ponta, államelnök-választások, hamis szórólapok,
A szórólapok kézbesítésére vonatkozó információkat tartalmazó postai megrendelőcetliből kiderül, hogy a PSD Bukarestben adta fel a megrendelést. Forrás: Transindex
A rendelés Bukarestben került be a rendszerbe, a megrendelő a Postmesager Plus szolgáltatást vette igénybe, ami lehetőséget teremt arra, hogy csak egy bizonyos kategória kapja meg a küldeményt. Ez esetben a célközönség a magyarul beszélő személyek.

Kiderül az is, hogy az illető székelyföldi városban hány darab szórólapot kell kihordani, illetve az, hogy a magyar nyelven beszélő lakosságnak kell eljuttatni a szórólapokat.

A Transindex információi szerint a szórólapot 200 ezer példányban készültek szórni a három székelyföldi megyében, Hargita megyében néhány településen már a lakosok postaládájába került a kampányanyag.

A portál postai körökből arról értesült, hogy a szórólapozási akciót mindhárom megyében leállították, mert időközben kiderült, hogy a szórólapterjesztést egy érvénytelen szerződés alapján rendelte meg a PSD. Korábban a párt a nyugdíjasoknak küldött olyan üzenetet, amelyen azt közölte: ha Klaus Johannis nyeri a választásokat, csökkenteni fogja a nyugdíjakat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.