2014. november 20., csütörtök

Orbán is gratulált Johannisnak

Románia, Magyarország, államelnök-választások, Kelemen Hunor, Szilágyi Zsolt, Orbán Viktor, magyar-román kapcsolatok, magyarság,
Magyarország miniszterelnöke csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) budapesti ülésén tartott felszólalásában röviden kitért a romániai államelnök-választásra is.


Orbán Viktor gratulált Klaus Johannis megválasztott elnöknek, a magyar résztvevőknek, Kelemen Hunornak és Szilágyi Zsoltnak, pedig megköszönte, hogy volt bátorságuk egy ilyen küzdelemben részt venni, és minőséget képviselni a román politikában. Megjegyezte: korai még a romániai változásokból következtetést levonni, hogy ez mit jelent Erdély és Magyarország számára.

Orbán jelezte, hogy Áder János államfő a temesvári forradalom 25. évfordulóján találkozót kezdeményezett Klaus Johannissal, és szólt arról, hogy a román elnökkel egy európai pártcsaládhoz tartoznak, ami reményeik szerint sikeres európai keretet ad a román-magyar párbeszédnek is.

Áder János Klaus Johannisnak intézett levele

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI