2014. november 16., vasárnap

Megsértette a kampánycsendet egy ortodox pópa Sepsiszentgyörgyön

államelnök-választások, Románia, Sepsiszentgyörgy, politika, vallás, Mădălin Guruianu,
Kampánycsend megsértése miatt tettek feljelentést egy sepsiszentgyörgyi ortodox lelkész ellen, aki arra buzdította híveit, hogy szavazzanak a „román ortodox jelöltre”, mert a másik jelölt megállapodott a magyarokkal, hogy Erdélyt elszakítsák Romániától.


A panaszt Mădălin Guruianu, a liberális párt sepsiszentgyörgyi elnöke fogalmazta meg Corneliu Bujoreanu nyugalmazott pópa ellen. Guruianu szerint a vasárnap délelőtti istentiszteleten több száz hívő vett részt, így több tanúval tudja bizonyítani, hogy a lelkész megsértette a kampánycsendet.

Melinda Codreanu, a Kovászna Mgyei Választási Iroda elnökhelyettese szerint a panaszt vizsgálja a rendőrség.

Háromszéken egyébként zavartalanul zajlik a szavazás, de alacsony a szavazókedv. Akárcsak két héttel ezelőtt, az államelnök választások első fordulójában, vasárnap is az országos utolsók között van Kovászna megye a részvételi arányok terén. Háromszéken 214 szavazókörzetbe mintegy 184 000 szavazati joggal rendelkező polgárt várnak az urnákhoz, és 16 óráig a szavazati joggal rendelkező polgárok mindössze 32,27%-a adta le voksát, miközben országos szinten 44,50%-os a részvétel, ami magasabb mint két héttel ezelőtt volt.

Kovács Zsolt

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Sláger Rádió/Maszol