2014. november 24., hétfő

Markó Béla: Megállapodhatunk a liberálisokkal

Egy, a Francia Nemzetközi Rádió (RFI) Bukaresti stúdiójának adott interjúban Markó Béla, az RMDSZ volt elnöke és jelenlegi szenátusi frakcióvezetője, riporteri kérdésre válaszolva elmondta: „valószínű” a szövetség döntéshozói még ezen a héten fontolóra veszik a Klaus Johannis vezette új Nemzeti Liberális Párttal való tárgyalások „elvi” szükségszerűségét.


Ponta-kormány, Markó Attila, RMDSZ, Kelemen Hunor, Victor Ponta, PSD, Nemzeti Liberális Párt, román kormány,
Markó Béla. Kiszemelte a liberálisokat?
Hozzátette: nem az RMDSZ dönti el, hogy lesz-e vagy sem kormányváltás Romániában, ez mindig az adott parlamenti többségtől függ, amit természetesen az RMDSZ-szavazatok is meghatároznak.

Markó úgy nyilatkozott: jelen pillanatban nincs tudomása arról, hogy kormányalakítási célból az ellenzéknek szándékában állna egy új parlamenti többséget kialakítani.
Úgy gondolom, előbb vagy utóbb, valamikor a jövő évben, a liberálisok próbálkozni fognak ezzel, és akkor nekünk is fontolóra kell majd vennünk, hogy milyen lépéseket tegyünk, de véleményem szerint, nem ez a megfelelő pillanat erre.
Klaus Johannis győzelme után több helyi vezető is felvetette, hogy a szövetségnek ki kellene lépnie a kormányból. Többek között Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának az elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere kérte, hogy az RMDSZ fontolja meg az ellenzékbe vonulás lehetőségét.

A Szövetségi Állandó Tanács e heti ülésén dönt az RMDSZ kormányzati szerepvállalásáról. Kelemen Hunor a Duna Tv Közbeszéd című műsorában kijelentette: ha a választók úgy akarják, az RMDSZ kilép Ponta kormányából.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Fotó: Ștefan Micsik/Mediafax