2014. november 21., péntek

Lezuhant egy katonai helikopter Erdélyben

Péntek délelőtt lezuhant egy katonai helikopter Romániában, Szeben megye északi részén, Cserefalvától 7 kilométerre, Almakerék közelében - közölte a Mediafax hírügynökség.


Almakerék, helikopter baleset, IAR-330 PUMA, katonaság, Mircea Dușa, Románia,

Mircea Dușa védelmi miniszter a Digi24 hírtelevíziónak megerősítette, hogy a fedélzeten tíz katona tartózkodott, és csak ketten élték túl a balesetet. A sérültekért mentőhelikopter indult a térségbe.

A beleset két túlélőjét a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították, egyikük állapota válságos, testének 40 százalékán egyes fokozatú égési sérüléseket szenvedett. Őt tovább is küldték a bukaresti katonai kórházba.

A baleset egy erdős, nehezen megközelíthető térségben, rossz látási körülmények között történt. Egyes szemtanúk szerint a helikopter már a levegőben kigyulladt, és a pilótának az utolsó pillanatokban sikerült kivezetnie az égő helikoptert a lakott térségből.

A helyszínre utazott Gabriel Oprea belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Mircea Dușa védelmi miniszter. A védelmi tárca tájékoztatása szerint a baleset körülményeit, szakértők bevonásával, a katonai ügyészség vizsgálja ki.

Az IAR-330 Puma SOCAT típusú helikopter az aranyosgyéresi katonai támaszpontról szállított katonákat Nagysinkre egy hadgyakorlatra.

Az elmúlt 10 évben ez a negyedik olyan légi baleset, amelyet ugyanez a típusú harci helikopter okozott. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Fotó: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax