2014. november 11., kedd

Kormányra lépett Dan Diaconescu médiabohóc zsebpártja

Új partnerrel gazdagodott az RMDSZ-t is magába foglaló Ponta-kormány: két államtitkár kinevezésével tegnaptól hivatalosan is a román kormánykoalíció tagja lett a Dan Diaconescu Néppárt.


Ponta-kormány, RMDSZ, Dan Diaconescu, Románia, államelnök-választások, politika,

Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök és államfőjelölt semmit sem bíz a véletlenre: még az elnökválasztás november 16-án tartandó második fordulója előtt meghálálta az első körben kiesett jelöltek támogatását: Tăriceanunak kormányfői tisztséget ígért, Meleșcanut miniszternek kente fel, a populista médiamágnás pártja pedig államtitkári székeket kapott. Következik Vadim?

Dan Diaconescu, az egyik legnépszerűbb román bulvár-televízió tulajdonosa (műsorainak manapság a Ponta szócsövének tartott România TV ad otthont) korábban már többször összetűzésbe került Pontával, a román többségi állami tulajdonban lévő Oltchim vegyipari vállalat médiacirkusszal járó meghiúsult privatizációja, melyben DD főszerepet játszott, még élénken él az emlékezetünkben. De az már a múlt. Ez pedig egy újabb „immorális megoldás” újratöltve. Isten (se) tudja hányadik.
 Dan Diaconescu
Az általa indított, azóta betiltott Oglinda TV-vel (OTV) alapozta meg karrierjét, amelynek vég nélküli beszélgetős műsoraiban az adásidőt bárki megvásárolhatta, hogy beolvasson ellenségének. Diaconescu az odamondogatós talkshow népszerűségét forgatta át politikai tőkévé. Bár a Dan Diaconescu Néppárt elnevezésből az alapító szerénytelenségére lehet következtetni, Diaconescu mást ültetett a pártja élére elnöknek, ő maga pedig vélhetően nem akart magának parlamenti mandátumot, hiszen a hecc kedvéért Ponta választókerületében indult. A gazdagok vagyonának lefoglalását és szétosztását, a nyugdíjemelést és ingyen lakást ígérő tévésztárt a kormányfő korábban „lila bohócnak” nevezte, a PPDD színvilágára utalva.
De mit szól ehhez, az erdélyi magyarság érdekvédelmi szervezete? Mi a fene lesz mától Kelemen Hunor tudathasadásos állapotával? Vadim megakadt az operatív tanács torkán, de vajon le tudja-e nyelni az RMDSZ azt a politikust, aki miatt már egyszer kiborította a koalíciós bilit? Júniusban a Dan Diaconescu Néppárt kormányra hívása az RMDSZ ellenállásába ütközött. Akkor Victor „Székelyföld nem létezik” Ponta engedett Kelemenéknek, most viszont sokkal nagyobb a tét.

Hajrá Hunor és társai! Még mindig nem késő. Nézzetek már a tükörbe! Aztán a kormánykoalíciós pártlistára. Aztán vissza a tükörbe. Ugye, ezt Ti sem gondoljátok komolyan? Ha nemcsak szavakban, hanem tettekben is az erdélyi magyarság javát akarjátok, lépjetek ki ebből a szörnyszövetségből!

Legyen már egy kis méltóság bennetek! Életetekben legalább egyszer legyetek férfiak a hétszentségit! Merjetek élni ezzel a lehetőséggel! Ragadjátok egymást galléron és húzzátok ki magatokat a hatalom csapdájából. Higgyétek el, kis lépés lesz ez nektek, de óriási a közösségetek számára. Adjatok még egy esélyt nekünk és magatoknak is! Így (talán) elnézőbb lesz veletek szemben a történelem.

Mondjuk ki Kelenem Hunor helyett!
Gheorghe Frunda kimondta

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Fotó: Adi Piclisan/Mediafax