2014. november 3., hétfő

Kirúgták kedvenc MTI-s fotósunkat

Beliczay Lászlót október 30-án bocsátotta el a Magyar Távirati Iroda; a tíz éve az MTI-nek dolgozó fotósnak azonnali hatállyal mondtak fel, még a hónap utolsó napjára jutó munkákat sem kellett elvégeznie, a korábban ráosztott feladatait más kollégákra bízták - olvasható Völgyi Attila fotóriporter blogján.


Bár áprilisban nem emlegették névvel Beliczayt, ő volt az a fotós, akire a parlamenti választások napján rátelefonált az MTI főszerkesztője, Toót Holló Tamás azzal az utasítással, hogy ne fotózza le Orbán Viktor miniszterelnököt, amint leadja a szavazatát.

A fotóst a szavazókörből rendelték vissza pár perccel azelőtt, hogy a miniszterelnök megérkezett volna. Az is kiderült, hogy a kormányfő személyes fotósa, Burger Barna - bár Orbánnal tartott az adott napon - szintén nem készített fotót a voks leadásáról, így az MTI-nek végül a Magyar Nemzettől kellett fotót kérnie. Ezt:

MTI, Beliczay László, fotóriporter, Orbán Viktor,
Ezt a pillanatot Beliczay László nem kaphatta lencsevégre.
Fotó: Magyar Nemzet / Hegedűs Márta
A fotós visszarendelése miatt akkor lemondott az MTI fotórovat-vezetője, Virágvölgyi István.

Beliczayval - tudta meg Völgy Attila - nem közölték az elbocsátás okát, csak azt, hogy átszervezés zajlik a cégnél, és ő már „nem fér a képbe”.

MTI-hírfelhasználóként figyelemmel követtük Beliczay úr munkáját, szerettük fotóit, kedveltük rendkívüli intelligenciájáról árulkodó, beszédes képeit, például ezt, a Székelyek Nagy Menetelésén készült felvételt:

MTI, Beliczay László, fotóriporter, Orbán Viktor, a székelyek nagy menetelése
A képre kattintva galéria nyílik!
Az MTI fotósa idén februárban a kijevi Majdan barikádjairól tudósított, de ő készítette többek között ezt, a székelyföldiek körében fergeteges siket aratott sorozatot is, Gróf Kálnoky Tibor és családja székelyföldi kúriáiról.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: blog.volgyiattila.hu