2014. november 9., vasárnap

John Lewis: A legszebb ajándék szívből jön!

karácsony, John Lewis, reklám, Monthy The Penguin, Sam, ajándék,
Sam és Monthy

Még csak november második hetében vagyunk, de már szép lassan elkezdtek „szállingózni” a karácsony témakörét körüljáró reklámfilmek, s az áruházláncok sem bíznak semmit a véletlenre: igyekeznek mindig egy lépéssel a fogyasztók előtt járni.


Az angol John Lewis üzletláncnak immár sorozatban negyedszer sikerül elkészíteni az év (egyik) legjobb karácsonyi reklámfilmjét, ami az előzőkhöz hasonlóan ismét akkora telitalálat, annyira magával ragadó, hogy hajlamosak vagyunk eltekinteni attól, hogy mégiscsak egy fogyasztásra ösztönző reklámot látunk.

Míg a 2011-es kampány visszaröpített a múltba és elővarázsolta belőlünk az ajándékozni szerető gyermek-énünket, a 2012-es szpott pedig két hóember románcával példázva győzte meg a nagyérdeműt a szeretet erejéről, addig a tavalyi animációs kisfilm főhőse, egy barnamedve volt, aki barátainak hála, végre nem maradt le a karácsonyról a téli álom miatt.

A recept idén sem változott: ismét egy aranyos, kedves, érzelmeket megcélzó reklámfilmmel „támadnak”, amelyben a képi elemek és a zene tökéletes összhangja nem hagyja érintetlenül a nézőt. Szívmelengető történet egy kisfiúról és az ő legjobb barátjáról, megható fordulattal a végén.

2014: Monty The Penguin
Zene: Tom Odell - Real Love (John Lennon)2013: A medve és a nyúl
Zene: Lily Allen - Somewhere Only We Know (Keane)2012: Az utazás
Zene: Gabrielle Aplin - Power of Love (Frankie Goes to Hollywood)2011: Az ajándékozás öröme
Zene: Slow Moving Millie - Please, Please, Please let me get what I want (the Smiths)Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.