2014. november 28., péntek

Harmadik díj Egyed Ufó Zoltánnak

Az Adevărul, Gândul és a Rise Project munkatársai mellett rangos szakmai díjban részesítették 2014. november 26-án Egyed Ufó Zoltánt a Szuperírások Gáláján (Gala Superscrieri) Bukarestben.


Egyed Ufó Zoltán, fotó, sajtófotó, képriport, Dobd el a cigarettádat, Szuperírások Gáláján, Gala Superscrieri,
A képriport a fotóra kattintva tekinthetők meg
A Dobd el a cigarettádat című fotóösszeállítással fotóriport műfajban harmadik díjas Ufó kiváló szociális érzékenységgel rendelkező szabadgondolkodású újságíró, témái rendszerint nagy érdeklődésnek örvendenek.

Zoltán Marosvásárhelyen született, jelenleg Zetelaka mellett, Küküllőkeményfalván él családjával, közismertebb riportjai: Fiúk a bányánál, Kinyírják a Nyikót, A pénz beszél, azt mondja: viszlát, Murok-kaláka, Ismét tarolt a medve, Bontsátok le az iskolákat, építsetek imaházakat!, Belefulladt a borvíz a patakba.

Országos ismertségre nagyobbrészt a palagáz-kitermelések körüli botrányokról készített riportjaival tett szert, ott volt és riportokat készített Szászmuzsnán, a Willy Schuster féle tiltakozó akción, valamint a moldvai Pungești-en is. Aktív résztvevője a székelyföldi törpe vízierőművek elleni tiltakozó akcióknak.

Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.