2014. november 26., szerda

„Fordított” országimázs-videóval támad Thaiföld

„Utálom Thaiföldet” (I Hate Thailand) című videóval kampányol a thai idegenforgalmi hatóság az ország turizmusának fellendítése érdekében. A rövidfilm közel másfél millió nézőt vonzott múlt hét óta a YouTube-on.


I Hate Thailand, reklám, Thaiföld, turizmus, utazás, országimázs-videó

A videó eredete egészen hétfőig nem volt világos, ugyanis az internetre feltöltött változat semmilyen utalást nem tesz sem a készítőkre, sem a megrendelőre.

Utóbb kiderült, hogy a thai idegenforgalmi hatóság egyfajta fordított pszichológiai stratégiát kívánt követni a rövidfilm megjelentetésével, új turistákat vonzani ily módon a májusi katonai puccs és két brit turista brutális szeptemberi meggyilkolása után a külföldiek szemében igencsak megcsappant népszerűségű délkelet-ázsiai országba.

Az ötperces videó egy dühös brit turistát mutat a thai tengerparton, amint azt mondja az általa tartott kézi kamerába, hogy utálja Thaiföldet, amiért ellopták a táskáját. Hamarosan találkozik egy csinos thai nővel, és máris talál egy okot amiért szeretheti az országot. Végül a férfi összebarátkozik a helyiekkel, felvidul és még a táskája is megkerül.

A turisztikai hatóság azután döntött a videó eredetének felfedéséről, hogy több thaiföldi újság is valódiként értelmezte a párperces filmet, és hírként közölte annak tartalmát.
A videó egyetlen célja az volt, hogy ábrázolja a híres thai vendégszeretetet - mondta Tavatcsaj Arunyik, az idegenforgalmi hatóság vezetője.
A szervezet közlése szerint a videó ötletét olyan pszichológiai kutatásokból vették, amelyek azt bizonyítják, hogy a névtelenül feladott, a megrendelőre nézve semmilyen utalást nem tartalmazó „unbranded” reklámok sokkal sikeresebbek, mint a hagyományos hirdetések.

A lépés része volt a thai kormány stratégiájának, amelynek célja, hogy újra beindítsa az ország gazdaságának 7 százalékát kitevő turizmust. 2013-ban rekordszámú, mintegy 26,7 millió látogató érkezett Thaiföldre. A becslések szerint azonban idén a turisták számában jelentős visszaesést lesz kénytelen elkönyvelni Thaiföld az előző évekhez képest.Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI