2014. november 6., csütörtök

Ember az anakondában

Anakonda nyeli le egészben Paul Rosolie-t, a vadon élő állatok szakértőjét a Discovery tévécsatorna filmelőzetese szerint. Rosolie védőöltözetet visel, amelyet szintén bemutat az előzetes, tehát előre láthatóan élve kerül ki a kígyó gyomrából a december 7-én adásba kerülő produkcióban.


anakonda, Discovery Channel, Paul Rosolie, állatvilág, PETA, Eaten Alive

Az akció az állatvédők körében heves tiltakozást váltott ki, pedig Rosolie célja éppen az, hogy felhívja a figyelmet az élővilág veszélyeztetettségére.

A PETA állatvédő alapítvány arra szólította fel a Discovery amerikai tévécsatornát, ne mutassa be a filmet.

Az alapítvány egyik vezetője, Delcianna Winder elmondta: ha hihető, amit a filmrészlet bemutatott, akkor a óriáskígyót a magasabb nézőszám érdekében megkínozták.
Az állítólagos vadállatkutató szégyene, hogy szenvedést okozott az állatnak, a Discovery szégyene, hogy ezért megfizette – hangsúlyozta Winder.
A Discovery szóvivője, Laurie Goldberg nem kívánta kommentálni a PETA kérését, hogy a műsor ne kerüljön adásba, azt azonban megjegyezte, hogy a szóban forgó anakonda „él és egészséges”.

A csatorna honlapján látható előzetes alapján a film készítője, Paul Rosolie „speciális védőöltözetben hatol az anakonda gyomrába”. A videó bemutatja, ahogy a férfi megközelíti az óriáskígyót, miközben az űrhajósokéra emlékeztető szkafandert visel, feltehetően olyat, amely a lehető legnagyobb étvágyat gerjeszti az anakondában.


Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt – vélte Delcianna Winder.
A csatorna korábban két lélegzetelállító mutatványával is növelte nézőszámát:

Nemrég élőben, pontosabban 15 másodperces késleltetéssel közvetítették, amikor Nik Wallenda akrobata Chicagóban bekötött szemmel, biztosítókötél nélkül egyensúlyozott át egy 15 fokos szögben emelkedő kábelen egy toronyházról egy felhőkarcolóra.

Tavaly Felix Baumgartner sztratoszféraugrását mutatták be.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Hollywood Reporter | MTI
Fotó: Discovery/Gowri Varanash