2014. november 12., szerda

Elhatárolódik az RMDSZ a nevében elkészített szórólapoktól

A RMDSZ feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen egy a nevében elkészített választási szórólap miatt, amelyen Kelemen Hunor szövetségi elnök és Markó Béla egykori elnök arcképe látható piros-fehér-zöld háttérrel, és amin az a felirat olvasható, hogy „Az RMDSZ nem szavaz Johanniszra”.


Az RMDSZ szerdán közleményt adott ki azon sajtóhírek kapcsán, hogy a Kovászna, Hargita és Maros megyei települések postahivatalaiban ezek a szórólapok kézbesítésre várnak a szórólapok, sőt egy részük már be is került a székelyföldi postaládákba.
Az RMDSZ elutasítja a negatív kampányt és elhatárolódik minden olyan, a napokban megjelent szóróanyagtól, amely az egyik vagy a másik államelnök-jelölt támogatására biztatja a magyar közösséget, a Szövetség politikusainak képét jogtalanul felhasználva – írja a közleményben Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.
Az RMDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy egyesek ilyen megtévesztő taktikával kívánnak kampányolni, ezzel pedig RMDSZ nevével élnek vissza úgy, hogy közben nem kérik a Szövetség politikusainak beleegyezését.

RMDSZ, államelnök-választások, Románia, Székelyföld, politika, Klaus Johannis, Victor Ponta,
A szórólapra a stiripesurse.ro portál hívta fel a figyelmet
A szórólapok az érintettek és a Szövetség tudta és beleegyezése nélkül jelentek meg, továbbá nincs megjelölve, hogy kik készítették ezeket a szórólapokat, ezért az RMDSZ ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben - olvasható a közleményben.

Kovács hangsúlyozta: az RMDSZ a november 6-i Szövetségi Állandó Tanács egyhangú döntése értelmében, az államelnöki választás második fordulójában azt javasolja azoknak, akik élni kívánnak állampolgári jogukkal, hogy belátásuk szerint szavazzanak vasárnap, november 16-án.
Az RMDSZ múlt csütörtökön döntött arról, hogy a választók belátására bízza, melyik jelöltet támogatják a második fordulóban. A Kelemen Hunor döntést bejelentve Klaus Johannis ellen és Victor Ponta mellett szóló érveket sorolt fel, de hozzátette, Ponta támogatását lehetetlenné tette az a tény, hogy a szélsőségesen nacionalista és magyarellenes Corneliu Vadim Tudor, a Nagy Románia Párt elnöke Ponta támogatásáról kötött megállapodást a kormánykoalíció egyik zsebpártjával.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.