2014. november 22., szombat

Egyre feszültebb a hangulat az RMDSZ-ben

„Frunda György évek óta nem képviseli az RMDSZ álláspontját. A kampányban és a napokban tett nyilatkozataival nem tudunk azonosulni" – írta péntek este a Facebook-oldalára Kovács Péter.


RMDSZ, államelnök-választások, Frunda György, Kovács Péter, Victor Ponta,
Kovács Péter és Kelemen Hunor 
Az RMDSZ főtitkára arra reagált, hogy a volt Maros megyei szenátor, a miniszternök jelenlegi tiszteletbeli tanácsosa a második forduló előtt nyíltan Victor Pontának kampányolt, a héten pedig egy új amnesztiatörvény elfogadását szorgalmazta rögtön azután, hogy a bukaresti képviselőház kedden csaknem egyhangúlag utasította az SZDP által tavaly előterjesztett, az ellenzék által bírált amnesztiatörvény tervezetet.

Mint ismert, az államelnök-választás első fordulója után az RMDSZ hivatalosan a választói belátására bízta, hogyan szavazzanak a második fordulóban. A Szövetségi Állandó Tanács döntését bejelentő nyilatkozatában azonban Kelemen Hunor RMDSZ-elnök nem biztatta részvételre a magyar szavazókat - „Aki mégis élni kíván állampolgári jogával...” -, ezzel pedig közvetve Pontát, a „korrekt partnert” támogatták. Nem sokkal ezután Kelemen együtt haknizott Har-Kov-ban Ponta miniszterelnök-jelöltjével, a „liberális” Tăriceanuval, órákkal azelőtt pedig a Markó-Kelemen duó dubiózus szórólapja öntött olajat a székely tűzre.

Kelemen Hunor: kilépünk a kormányból, ha a választók úgy akarják

Visszatérve Kovács Péter Facebook-bejegyzésére: úgy tűnik, a főtitkár urat cseppet sem zavarja az a nyilvánvaló tény, hogy az RMDSZ évek óta nem képviseli az erdélyi magyarság álláspontját.  

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Fotó: Facebook/RMDSZ