2014. november 11., kedd

Durvul a kampány Romániában: halállal fenyegették meg Klaus Johannist

Ismeretlenek több tucatnyi tyúkot dobtak át a kerítésen a Keresztény-liberális Szövetség bukaresti székházának udvarára. A pátszövetség feljelentése nyomán a rendőrség vizsgálatot indított ismeretlen tettesek ellen, annak kiderítésére, ki dobhatta a tyúkokat az udvarba.


halálos fenyegetés, államelnök-választások, választási kampány, Klaus Johannis, Románia, Victor Ponta,
Johannis: a nácik lefejezett kakast dobtak a kiszemelt áldozatuk udvarára
A szárnyasokra, amelyek közül több elpusztult, egy-egy felirat volt felaggatva azzal a szöveggel, hogy "Johannis vagyok, félek a vitától".

A felirat arra utal, hogy Victor Ponta és Klaus Johannis mindeddig nem tudott megegyezni egy nyilvános elnökjelölti vita feltételeiben, és egymást teszik felelőssé ennek elmaradásáért.

Klaus Johannis azonnal reagált a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető üzenetre mondván: egykoron a nácik használták az üzenetküldés ezen szimbolikus formáját, a döglött baromfi egyértelmű halálos fenyegetés.
Soha nem gondoltam volna, hogy a választási kampányban tyúkokról kell majd beszélnem, de íme, eljutottunk ide is. Egyszerűen minősíthetetlen, hogy hova jutott a választási kampány – mondta Johannis kedden, az Európai Néppárt elnökével Joseph Daullal tartott sajtóértekezleten.Nem ez az első alkalom, hogy Johannist halállal fenyegetik: a 2009-es államelnök-választás második fordulója előtt levélben szólították fel, tegyen le a miniszterelnökké válási szándékáról, ellenkező esetben elteszik láb alól. Szeben polgármesterét Mircea Geoană szociáldemokrata államfő-jelölt javasolta kormányfőnek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.