2014. november 5., szerda

Az RMDSZ „elvek alapján” fog dönteni

Vincze Lórántnak, a szövetség külügyi titkárának volt bőr a pofáján a címben leírtakat nyilatkozni. A hatalmas öngól után Vincze gyorsan egyenlített, mondván: egyik vagy másik jelölt támogatása a következő két napban születendő megállapodások függvénye. No, ez már az az RMDSZ, amit jobban ismerünk.


államelnök-választások, Kelemen Hunor, Victor Ponta, Klaus Johannis, politika, magyarság,
Așa să-mi ajute Dumnezeu!
A politikai cinizmus és mismás, az önérdek vezérelte alkuk, az árulások, megtévesztések és manipulációk pártja, mely nem mellesleg hataloméhes és arrogáns, de ami még ennél is aggasztóbb, mely hagyta magát korrupt bűnszövetkezet által behálózni.

Az RMDSZ csütörtökön jelenti be, hogy Klaus Johannist, a jobboldal jelöltjét, a kisebbségi sorstársat, vagy a koalíciós partnert, Victor Pontát támogatja, azt a Pontát, aki tegnap megállapodást írt alá a súlyos hungarofóbiában szenvedő Corneliu Vadim Tudorral, azt a Pontát, aki szerint Székelyföld nem létezik, azt a Pontát, aki nyílt háborút folytat a székely történelmi szimbólumok ellen, és így tovább, a lista hosszú.

Nem vitás, az élet bármely területén dicséretes dolog elvek alapján dönteni, a politikában nemkülönben. Kérdés, hogy Vincze úr melyik elvre gondolt? Arra, ami alapján 1993-ban megköttetett a neptuni egyezség? Arra, ami alapján 10 éve az RMDSZ Adrian Năstase baloldali jelöltet támogatta, de a választások után Băsescu jobboldali kormányában vett részt? Arra, ami alapján 2009-ben ismét a baloldali jelöltet, Mircea Geoană-t támogatta, hogy aztán utólag ismét a volt tengerész hajóján kössön ki? Arra, ami alapján a MOGYE-ügy miatt elhasalt jobboldali Ungureanu-kormányzás után ismét balra passzolt? Arra, ami alapján 2012-ben az RMDSZ az egész világ által antidemokratikusnak vélt Băsescu-felfüggesztést támogatta a Ponta-Antonescu-Voiculescu hármas oldalán? Melyik elvre gondolt Vincze úr? Arra, ami alapján Kelemen Hunor a Nyergestetőre invitálta Pontát, vagy arra, amelyik alapján a szövetség háromszéki vezetői tárgyalóasztalhoz ültek a román politikai élet, amerikainak fényezett rákos daganatával? Netán arra, ami alapján az RMDSZ azt lódította, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Kelemen Hunort támogatta? Nos, kedves Lóránt, nem kell válaszolnia a kérdésekre, a válaszokat mindannyian jól ismerjük.

Mint mindig, most is fel vagyunk készülve arra, hogy a romániai magyarok érdekvédelme címén ismét sebet ejtsenek azon kevés szavazóik méltóságán és bizalmán is, akik november másodikán az Önök jelöltjére voksoltak, csak azért, hogy aztán legyen mivel megállapodást kötni. Nem érdekli Önöket, hogy a szövetség az Európai Néppárt tagjaként az árral szemben úszik. Struccként dugják homokba a fejükét, és nem látják, nem hajlandók tudomást venni arról, hogy az erdélyi magyarság az európai utat választotta, hogy bármilyen felszólítás ellenére a magyar szavazók többsége mindig a jobboldali jelöltre adja a voksát.

Látták Önök a szavazás térképét? Mi a csudát akarnak? Átfesteni Har-Kov-ot pirosra? Átrajzolni a Kárpátokat? Átvinni a két magyar megyét a kanyaron túlra? Ébredjenek már fel, Uraim! Hogy képesek továbbra is részt venni egy olyan koalícióban, melynek egyik tagja megegyezést írt alá azzal a szélsőségesen nacionalista Corneliu Vadim Tudorral, aki szerint a magyarok ázsiai vad barbárok, kinek egyik legnagyobb álma az RMDSZ törvényen kívül helyezése és, aki legszívesebben kiebrudalná a magyarokat az országból.

A Vadim-Ponta egyezségben Kelemen Hunor valóban nem látja az összefüggéseket, vagy tényleg ennyire tudathasadásos, ennyire elvakítja a hataloméhsége? Hogy mondhat olyant egy székelyföldi magyar politikus, hogy nem érdekli?! Uraim, hogy lehetnek annyira pökkhendiek, arrogánsak és ignoránsak, hogy azt mondják: nem érdekli Önöket, ki fizette a kávét azokon a magyar-román tanácskozásokon, melyek - mint utólag kiderült - nem egy amerikai, hanem egy román, ráadásul bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsított szervezet közvetítésével zajlottak titokban Brassó Pojánán.

Uraim, Önök sosem csináltak problémát abból, hogy átfeküdjenek egyik ágyból a másikba, akár aktus közben is. A politikai pálfordulások és prostitúció nagymestereiként nem jelenthet Önöknek gondot az sem, ha most ismét fordulnak egyet. Ezúttal jobbra. Ha létezik olyan, hogy jó pálfordulás, akkor ez lenne az. Nem kell egyebet tenni, mint - jó kommunista módra - meghallgatni a nép hangját. Kicsit halk ugyan és túlharsogja az Önök kommunikációs gépezete és a szervilis média, de még ott van, csak ki kell húzni a fejeket Ponta seggéből, és máris tisztán hallatszik: nem kívánunk szavazataink és érdekképviseletünk által egy velejéig korrupt államhatalom részeseivé válni, mely ténykedéseivel arra törekszik, hogy Romániában visszafordítsa az időt.

Kerekes Gyula

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.