2014. november 14., péntek

Aljas támadás Johannis ellen: gyerekgyilkossággal vádolják

Az államelnöki tisztségre pályázó román miniszterelnök, Victor „Székelyföld nem létezik” Ponta és kampánycsapata aljassága nem ismer határokat: a választási kampány hajrájában durva lejárató kampányt indítottak Klaus Johannis ellen.


Victor Ponta, Románia, Klaus Johannis, államelnök-választások, hamis szórólapok,
Forrás: CityNews
Csütörtökön Kolozsvár-szerte olyan szórólapok jelentek meg, melyeken gyerekgyilkossággal vádolják a Keresztény-liberális Szövetség színeiben induló nagyszebeni polgármestert.

A fotómontázson, amin Klaus Johannis látható három kisgyerek társaságában, a következő kérdés olvasható: „Hová temette őket, Johannis úr?” Az üzenet utalás arra a korábbi vádra, miszerint Johannis és felesége korábban gyerekkereskedelmi ügyletekbe keveredett.

A Szövetség Kolozs megyei szervezete ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a megyei választási irodánál, gyanúik szerint az ügy hátterében Ponta kampánystábja áll.

Amint azt mi is megírtuk, kedden ismeretlenek több tucatnyi élő és elpusztult tyúkot dobtak át a kerítésen a Keresztény-liberális Szövetség bukaresti székházának udvarára, felirattal a nyakukban azzal a szöveggel, hogy "Johannis vagyok, félek a vitától".

Székelyföldön is durvul a kampány: olyan szórólapokat osztogatnak, amelyen az RMDSZ vezető politikusai állítják, hogy nem szavaznak Klaus Johannisra. A szövetség azonnal elhatárolódott és feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, ám az RMDSZ-közeli Transindex munkatársai még aznap kiderítették: a székelyföldi szórólapozási akció mögött a PSD állt.

hamis szórólapok, Klaus Johannis, politika, RMDSZ, Románia, Székelyföld, Victor Ponta, államelnök-választások
Az RMDSZ nem tudta megakadályozni a szétterítést. Fotó: vhegy
Egymás után hozza nyilvánosságra a sajtó az ortodox egyház Ponta melletti kampányolását alátámasztó bizonyítékokat. Egy kolostorban állítólag olyan szórólapokat osztogatnak, amelyeken ez áll: „Tisztelt ortodox keresztény választópolgár! Amikor szavazol, ne áruld el a hitedet és a nemzeti hovatartozásodat, szavazz Victor Pontára, aki román és ortodox keresztény!

A nyugati politikusokat sem hagyja hidegen a romániai államfő-választás, egyre több nagyágyú tör lándzsát egyik vagy másik jelölt mellett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/CityNews/MTI