2014. november 17., hétfő

A szavazás térképe 2.0

Mindannyian láttuk a két héttel ezelőtt kirajzolódott térképet. Nos, a romániai elnökválasztás második fordulója után, az a térkép már a múlté. A közösségi médiában - Facebook és Twitter - koordinált fülkeforradalom alapjaiban rázta meg Romániát és alaposan összekeverte a színeket.


Azt előre tudtuk, reméltük, hogy vasárnap HAR-KOV zöldről kékre vált, arra azonban kevesen tippeltünk volna, hogy Klaus Johannis a két magyar többségű megyében aratja a legmagasabb arányú győzelmet, hogy Hargita és Kovászna Románia „legkékebb” megyéi lesznek.

A szavazás új térképét látva jegyezte meg valaki, hogy Erdély túlnőtt a Kárpátokon. Hallottam már azt is, hogy leomlott a Kárpátkanyar, Erdély túlcsordult. Nem ez történt. Vessünk egy pillantást az első térképre:

Románia, államelnök-választások, Klaus Johannis, Victor Ponta, szavazás-térkép, Székelyföld, Kovászna megye, Hargita megye,
Forrás: Adevărul
Íme a másodikra forduló után kirajzolódott térkép, amin világosan látszik, Klaus Johannis - a mi segédletünkkel is, és erre mint közösség rendkívül büszkék lehetünk- a Kárpátokba folyosót vágva utat épített magának Szebentől Bukarestig.

Románia, államelnök-választások, Klaus Johannis, Victor Ponta, szavazás-térkép, Székelyföld, Kovászna megye, Hargita megye,
Forrás: FŐTÉR
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.