2014. október 1., szerda

Twilight: jön az Alkonyat a Facebookra

Nem a moziban folytatódik az Alkonyat-széria: a népszerű vámpír-vérfarkas történet rövidfilmekkel gazdagodik a Facebookon - ismertette a The Hollywood Reporter.


A kasszasikerré vált Alkonyat-filmeket gyártó Lionsgate, a filmeket ihlető könyvek szerzője, Stephenie Meyer és a Facebook megállapodást kötött arról, hogy a születő kisjátékfilmeket kizárólag a közösségi hálón mutatják be. A produkciók 2015-ben jelennek meg a platformon.

A rövidfilmek egy versengés keretében készülnek, amely a The Storytellers - New Creative Voices of the Twilight Saga (Mesélők - az Alkonyat-saga új kreatív hangjai) címet kapta. A kezdeményezés fontos része, hogy egy több szakaszban lebonyolított válogatás során legalább öt filmrendezőnőt választanak ki a rövidfilmek megrendezésére.
Twilight, Alkonyat, film, internet, Facebook, Lionsgate, Stephenie Meyer,
A szelekcióban részt vevő filmkészítők „mentorai” között lesz Meyer, Kristen Stewart, Kate Winslet, Octavia Spencer, a Jégvarázs forgatókönyvírója, Jennifer Lee, valamint Catherine Hardwicke, az Alkonyat rendezője, Julie Bowen a Modern család-tévésorozatból és a Nők a Filmben (Women In Film) szervezet elnöke, Cathy Schulman is.

A rajongók is szerephez jutnak a legjobb rövidfilm kiválasztásában. A győztes - egyelőre meg nem nevezett összegű - pénzjutalmat kap és lehetőségeket pályája előmozdítására. A rajongók egyébként a Facebookon és az alkotók munkáját elősegítő Tongal platformon követhetik figyelemmel a készülő rövidfilmek fejlesztését és produkciós munkáját.

A rövidfilmes versengés illeszkedik a Facebook videostratégiájába. Három éve a Warner Bros. bocsátott útjára egy kísérleti programot, amelyben a Facebookon keresztül indított kölcsönző-szolgáltatást. A próbálkozás kudarcot vallott, de a közösségi portál továbbra is fontosnak tartja és erősíti a videós vonalat.

Meyer szerint az Alkonyat-verseny a sorozat szenvedélyes rajongóinak kreativitását is megmozgatja:
Minél mélyebben merültem a filmezés világába, annál fontosabbak lettek számomra a női hangok. Megtiszteltetés, hogy a Nők a Filmben szervezettel, a Lioensgate-tel és a Facebookkal dolgozhatok együtt egy olyan projekten, ami arra hivatott, hogy minél több nőnek nyújtson lehetőséget alkotóereje megmutatására.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI