2014. október 23., csütörtök

Megszólalt erdő-ügyben Verestóy Attila

Cáfolta csütörtökön Verestóy Attila, az RMDSZ Hargita megyei szenátora, hogy érintett lenne az erdő-visszaszolgáltatásokkal kapcsolatos korrupciós ügyben.


Verestóy Attila, DNA, Viorel Hrebenciuc, erdőirtás, erdő-visszaszolgáltatás, románia, korrupció,
Verestóy Attila — Fotó: RMDSZ
Erre azért volt szükség, mert szerdán egy román portál — ügyészségi forrásokra hivatkozva — arról írt, hogy az erdő-visszaszolgáltatási ügy mellett az ügyészség a Hargita megyei erdőlopási ügyekben is nyomoz.

Verestóy állítólag arra kérte az akkor belügy-, most hadügyminiszter Mircea Dușa-t, hogy megálljt parancsoljon az erdő-ügyekben vizsgálódó ügyészeknek.
Húsz éve próbálnak belekavarni egy olyan dologba, amihez semmi közöm: soha életemben nem foglalkoztam sem erdőkitermeléssel, sem erdővisszaadással, ez ilyen világos — jelentette ki a Transindexnek a szenátor, akit a székelyek „a Hargita fodrászának”, a románok meg „Isten druzsbájának” neveznek.
Verestóy elmondta, a magyarellenes kirohanásairól ismert román politikus, Corneliu Vadim Tudor pártja, a Nagy-Románia Párt hozta köztudatba évekkel ezelőtt a pletykát, miszerint érdekelt lenne az erdőkitermelésben, ami időről időre előkerül a sajtóban.


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Transindex