2014. október 26., vasárnap

Megelőzte a tél a téli időszámítást Romániában

Téliessé alakult az időjárás szombaton Bukarestben és Románia délkeleti megyéiben, ahol viharos széllökések és havas, hókásás utak nehezítik a közlekedést.


CNADNR, Románia, időjárás, tél, havazás, Bukarest, közlekedés
Romániában mindig váratlanul érkezik meg a tél
A romániai Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap estig bocsátott ki elsőfokú, azaz sárga figyelmeztetést Románia délkeleti megyéire az erős szél miatt, mely esőt, havas esőt, és havazást is hozott.

Bukarestben szombat délután kezdett havazni, és a hóréteg estére elérte a tíz centiméteres vastagságot. Az éjszakai vihar Bukarestben 133 fát döntött ki, melyek 65 személygépkocsit rongáltak meg. A szél az egy hét múlva tartandó romániai államfőválasztás reklámtábláit is megtépázta, többet ledöntött ezekből.

A havazás miatt szombaton két autópálya Bukarest közeli szakaszán is órákra le kellett állítani a forgalmat. A hóeltakarításban tapasztalt hiányosságok miatt a Romániai Autópályák és Országutak Társaságának vezetője felfüggesztette tisztségéből azt igazgatót, akinek gondoskodnia kellett volna a hóeltakarításról a Bukarestet Konstancával összekötő autópályán. Ellene fegyelmi vizsgálat is indult.

A meteorológiai előrejelzés szerint az elkövetkező napokban rendkívül hideg időre kell számítani Romániában. Erdély keleti medencéiben, a Székelyföldön akár mínusz 15 fokig is süllyedhet a hőmérséklet.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI